Skip to main
Safe Kids
KasperskySafe Kids

Наглеждайте децата си дори когато не сте наоколо

Защитете децата си онлайн и офлайн с всепризнати родителски контроли. Получете гъвкави инструменти, които Ви помагат да защитите техните дейности, да наблюдавате поведението им и да ги научите на самоконтрол. Нашите инструменти Ви позволяват следното:

 • Да блокирате достъпа до неподходящо или вредно съдържание
 • Да зададете ограничения за време пред екрана за всяко дете и всяко устройство
 • Да проследите местоположението на Вашите деца с GPS
Съвместим с:
Windows®
macOS®
Android™
iOS®
Safe Kids
Safe Kids
KasperskySafe Kids

Защитете децата си, когато са извън погледа Ви

GPS проследяване
Открийте децата си, където и да отидат. Освен това можете да зададете безопасна зона за тях, където да останат и получавайте известия, ако я напуснат.
 • Проследявайте и идентифицирайте местонахождението на Вашите деца 24/7 на цифрова карта вътре в приложението
 • Задайте зона, в която искате децата Ви да останат – и получавайте известия, ако излязат извън нея
Контроли на времето пред екрана
Управлявайте времето пред екрана на Вашите деца за ден и за устройство, за да съпоставите графика им и Вашия родителски стил
 • Задайте допустим брой часове време пред екрана за ден и блокирайте устройството, ако се достигне ограничението
 • Спрете използването на устройствата, използвани по време на специфични времеви слотове, като например когато Вашето дете трябва да си пише домашните
Филтри за уебсайт и приложение
Блокирайте съдържание за възрастни и персонализирайте списък със сайтове и приложения, които Вашето дете може да посещава с Ваше разрешение.
 • Блокирайте достъпа до неподходящи за възрастта приложения и уебсайтове с помощта на категории като хазарт, насилие или оръжия
 • Ограничавайте използването на приложения по време и създайте списък с приложения, за които децата Ви трябва да имат Вашето разрешение, за да ги отворят.
Безопасно търсене в YouTube
Преглеждайте хронологията на търсене на Вашите деца в YouTube и спрете търсенето им на неподходящи теми за възрастни.
 • Управлявайте търсенията в YouTube на Вашите деца, за да се уверите, че техните онлайн навици са здравословни
 • Блокирайте заявки за търсене срещу вредни теми за възрастни, като алкохол, тютюн и хазарт

Конфигурирането на Kaspersky Safe Kids е лесно

Личен
Професионално

Вижте какво разграничава Kaspersky Safe Kids от останалите

Без Kaspersky Safe Kids
Без Kaspersky Safe Kids
С Kaspersky Safe Kids
С Kaspersky Safe Kids
Понякога интернетът може да поеме нещата
Когато става въпрос за онлайн дейности, децата обикновено имат нужда от надзор. Просто за да сме сигурни, че няма да развият нездравословни навици, като прекалено много игри или да бъдат залепени за устройствата 24/7.
Не всички уебсайтове са безопасни за децата
Много уебсайтове са за възрастни. Тъй като интернетът е отворен за всички, децата могат много лесно до попаднат на неподходящо съдържание.
Насърчавайте фокус върху образованието
С помощта на инструменти, които Ви позволяват да управлявате използването на уебсайтове, игри и приложения, лесно можете да помогнете на Вашите деца да се учат онлайн без разсейване.
Осигурете положително онлайн изживяване
Чрез създаването на филтри Вие можете да бъдете сигурни, че децата Ви ще се радват на интернет в безопасност – без да се налага да ги проверявате.

Често задавани въпроси

Приложението за Android изисква много разрешения. Необходими ли са всички те?
Броят необходими разрешения може да изглежда много, но за това си има добра причина. Всички задължителни разрешения имат за цел да осигурят възможно най-добрата защита за Вашите деца, включително и да гарантират, че Kaspersky Safe Kids не може да се деинсталира от лице, различно от Вас.
Инсталирах Kaspersky Safe Kids на мобилното устройство на моето дете и някои приложения просто изчезнаха или бяха блокирани. Защо?
Когато създадете профил за Вашето дете, Вие въвеждате тяхната възраст. След инсталирането Kaspersky Safe Kids незабавно прилага правилата за защита, някои от които са базирани на възрастта на Вашите деца. Например всички приложения, които се считат за неподходящи за тяхната възрастова група, ще бъдат скрити. В допълнение Kaspersky Safe Kids прилага правила по подразбиране за определени категории приложения на устройства с Android. Например приложенията за онлайн пазаруване и социални мрежи са скрити от деца на възраст от 0 – 11 години, а FTP софтуери, приложения за онлайн съхранение и споделяне на файлове се скриват от деца под 6 години.
Можете да коригирате тези настройки от раздела Приложения във Вашето приложение на мобилното си устройство, както и през акаунта си в My Kaspersky.
Моето дете ще може ли да извършва и приема телефонни обаждания, когато мобилното му устройство е блокирано?
Да, все още ще можете да се свързвате с детето си чрез мобилното му устройство дори когато надвиши ограничението за използване на устройството и то е блокирано.
В допълнение можете да изберете специфични приложения на неговия смартфон и таблет с Android, които детето Ви ще може да използва по всяко време.
Къде мога да видя отчетите за дейностите на моето дете?
Когато инсталирате Kaspersky Safe Kids на устройствата на Вашето дете, Вие ще трябва да създадете акаунт в My Kaspersky. Просто влезте по всяко време, за да прегледате подробните отчети относно дейностите на Вашето дете, както и да коригирате настройки и правила. В допълнение можете да преглеждате местонахождението на детето Ви 24/7 на цифрова карта вътре в приложението на мобилното Ви устройство.
Какви са системните изисквания за Kaspersky Safe Kids?

За всички устройства

Необходима е интернет връзка

Настолни компютри и лаптопи, базирани на Windows®

Операционна система: Microsoft Windows 11 Home/Pro/Education; Windows 10 Home/Pro/Education; Microsoft Windows 8 & 8.1/Pro/8.1 актуализация; Microsoft Windows 7 Starter/Home Basic/Home Premium/Professional/Ultimate − SP1 с актуализации KB4474419 и KB4490628 или по-висока версия
Дисково пространство: 200 MB свободно пространство на твърдия диск
Процесор: 1 GHz или повече
Памет (RAM): 1 GB (32 бита) или 2 GB (64 бита)
Минимална резолюция на екрана: 1024 х 768

Софтуер
Microsoft® Internet Explorer® 11 или по-нова версия
Microsoft .NET Framework 4 или по-нова версия

Смартфони и таблети с Android¹
Операционна система: Android™ 4.4 или по-нова версия
Минимална резолюция на екрана: 320 x 480

iPhone и iPad
Операционна система: iOS® 12.0 или по-нова версия

Настолни компютри и лаптопи Mac®
Операционна система: macOS 10.13 или по-нова версия
Дисково пространство: 650 MB свободно пространство на твърдия диск
Памет (RAM): 2 GB

Отказ от отговорност
Моля, имайте предвид, че не поддържаме бета-версиите или прегледите на нови операционни системи. От продукта се поддържат се само финални, официално издадени операционни системи.¹ Моля, посетете https://support.kaspersky.com/safekids/android за повече подробности относно това как да настроите и използвате услугата на устройства с Android™.

Не отлагайте защитата на Вашето дете
БЕЗПЛАТНА
PREMIUM
Филтър за онлайн съдържание
Защитете децата си от неподходящи уебсайтове и съдържание*
Безопасно търсене в YouTube
Блокирайте за децата си заявките за търсене в YouTube, които се считат за вредни**
Контрол при използване на приложенията
Управлявайте употребата на приложението според използваното време, възрастовите ограничения или категорията***
Управление на времето, прекарано пред екран
Управлявайте времето, което Вашите деца прекарват на своите устройства*
Планиране на времето, прекарано пред екрана
Настройте точно определени периоди от време, когато времето, прекарано пред екрана, трябва да бъде ограничено от устройството*
GPS локатор на деца
Вижте къде отиват децата Ви на карта и безопасна зона, в която да останат
Тракер на батерията
Получете известие, когато децата Ви нямат батерия, за да не загубите контакт с тях
НОВО
История на активността в YouTube
НОВО
Открийте какви са интересните на децата ви, като разгледате какво са търсили в YouTube и каква е историята на нещата, които са гледали**
Предупреждения в реално време
Получете известие, ако децата се опитват да получат достъп до неподходящи сайтове и приложения, да напуснат безопасна зона и повече
БЕЗПЛАТНА
PREMIUM
БЕЗПЛАТНА
PREMIUM
БЕЗПЛАТНА
PREMIUM
БЕЗПЛАТНА
PREMIUM
* Пълната функционалност е налична за компютри, Mac компютри, а също и устройства Android. При iOS устройства управлението на уеб филтрирането и екранното време се осигуряват чрез акаунт в Apple Family за устройства с iOS 15.0+. За iOS 12.0-14.0 устройства уеб филтрирането се осигурява единствено чрерз браузъра Kaspersky Safe Kids, а контролът над използването на устройството се извършва чрез известието „Time is up“ (Времето изтече), което се появява на екрана на детето, ако превиши времевото ограничение.
** Функцията Safe Search в YouTube е съвместима с браузърите в устройства Windows и Android, както и с браузъра Kaspersky Safe Kids на вашите iOS устройства. Също така, тя е достъпна и в официалното YouTube приложение за Android. Историята на гледане в YouTube се събира в браузъра Chrome за Android, както и чрез поддържаните браузъри в Windows PC, а отчетите са достъпни в приложението Kaspersky Safe Kids, инсталирано в родителски режим на вашите устройства Android.
*** Поради ограниченията на операционната система в iOS, когато управлявате употребата на приложенията, можете да задавате ограничения единствено съобразно това доколко подходящи са за съответна възраст.